Debat op het vmbo - logo

Toernooitraining

Doet jouw klas of debatteam mee aan het VMBO Debattoernooi? In onze toernooitraining stomen wij leerlingen klaar voor het toernooi. We laten ze alvast proeven aan de wedstrijdspanning en oefenen met spreken en argumenteren.

Goed voorbereid

De toernooitraining duurt 2 ½ uur en bereidt de leerlingen goed voor om tijdens het toernooi het debat met elkaar aan te gaan. De nadruk tijdens de training ligt op speechoefeningen. Leerlingen oefenen met luisteren en reageren, het houden van een openingsspeech en samenwerken om tot een goed debat te komen. Na deze training zijn de leerlingen helemaal voorbereid en klaar om mee te doen aan het NK Debatteren vmbo!

Waarom?

Tijdens de toernooitraining oefenen de leerlingen met stellingen en de vorm van het debat en in het bijzonder met de debatvorm van het toernooi: Freeze & Go. Hoe houd je een openingsspeech? Hoe help je elkaar tijdens het debat en hoe houd je een spetterende eindspeech?

De leerlingen krijgen in de training exact te horen hoe de wedstrijd in elkaar zit. Door daar dan ook specifiek mee te oefenen én te ervaren hoe energiek en leuk debatteren in wedstrijdvorm is, merken ze dat ze klaar zijn voor het toernooi. Goed voor het zelfvertrouwen!

Op maat

Nog nooit meegedaan aan het NK Debatteren vmbo? Het volgen van een toernooitraining is geen voorwaarde, maar wel sterk aan te bevelen. De training bereidt de leerlingen voor op wat hen te wachten staat.

Al eerder meegedaan? Ook dan is een toernooitraining een goed idee. We oefenen met debatteren en speechen in de klas en kijken welke vaardigheden de leerlingen nog extra kunnen ontwikkelen. Meer lezen over de debatvorm Freeze & Go? Kijk eens op onze lesmateriaalpagina!

Praktische informatie

Duur
een training in de klas duurt 2 ½ uur (incl. pauze)

Aantal leerlingen
de training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen

Kosten toernooideelname

Deelname met één team kost € 100,-. De voorbereidende toernooitraining zit hierbij inbegrepen*. Het afvaardigen van een tweede team is gratis.

*Deze aanbieding geldt alleen in schooljaar 2023-2024.

Onze toernooitrainingen zijn vrijgesteld van btw

‘Leerlingen waren al enthousiast door de aanmelding voor het toernooi, maar door de toernooitraining is dit nog meer gegroeid. Wat een energie!’
Docent Nederlands

Is een debattraining iets voor jouw klas?