Debat op het vmbo - logo

Docententraining

Hoe zet je de eerste stappen in het zelf debatteren met een klas? Welke werkvormen zijn er? En hoe geef je leerlingen de juiste feedback? Onze ervaren trainers geven tijdens de docententraining praktische handvatten waarmee je direct met jouw klas aan de slag kunt.

Zelf aan de slag

De docententraining zorgt ervoor dat je zelf met debatteren in de klas aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel ervaring met zowel debatteren als lesgeven aan veel verschillende doelgroepen. De training bestaat uit basistheorie, oefeningen in verschillende werkvormen, zelf debatteren en beoordelen. Na afloop krijg je handouts van de training mee, plus lesmateriaal voor vijf debatlessen waarmee je direct aan de slag kunt.

Vaardigheden

Leerlingen hebben vaak een mening, maar hoe zorg je ervoor dat ze deze mening kunnen onderbouwen? Hoe leer je jongeren genuanceerd reageren? Tijdens de docententraining laten wij je zien hoe je alle leerlingen overtuigend leert spreken, zowel de heel drukke als de meer schuchtere leerling.

We laten je zien dat je niet direct met een debat hoeft te beginnen. Met leuke oefeningen en spelletjes werk je staps- en spelenderwijs toe richting een debat. Door bijvoorbeeld een spreekoefening te doen waar de inhoud van wat gezegd wordt niet belangrijk is, maar het vooral gaat om het leren vertellen.

Verdieping

Wil je op lange termijn met debatteren in de klas aan de slag? Ervoor zorgen dat de school over meerdere leerjaren spreekvaardigheid centraal stelt in de lessen? Tijdens de training geven wij je de handvatten om debatteren op alle leerjaren toe te passen. Het lesmateriaal dat je na afloop meekrijgt kun je direct gebruiken in de klas. Wil je meer lesmateriaal? Kijk dan ook eens op onze lesmaterialenpagina.

Wil je extra training in het doceren van één onderdeel van het debatteren? Of wil je na de eendaagse basiscursus door blijven leren? Volg dan een van onze modules over een specifiek onderdeel van het debatteren: ‘Argumenteren en structureren’ of ‘Examineren en beoordelen’. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Praktische informatie

Duur
een training duurt één dag (eventueel verdeeld over twee dagdelen)

Aantal
training op eigen school max. 12 personen

Kosten
€ 450,- bij individuele deelname op kantoor. Neem je een collega mee? Dan betalen jullie gezamenlijk €600,-
Training aan team op school: € 1.450,- (excl. € 50,- reiskostenvergoeding)

Een training bij ons op kantoor volgen? Dit zijn de data voor de trainingen van komend schooljaar:

  • Donderdag 5 oktober 2023
‘De training geeft praktische handvatten en laat je zelf ervaren wat debatteren is.’
Docent Nederlands

Zelf aan de slag met debatteren?

Ook interessant: