Debat op het vmbo - logo

Debattraining

Ontdek samen de basis van debatteren in de klas met onze debattraining, zoals (durven) spreken en argumenteren. Onze trainers gaan aan de slag in een taal en op een manier die vmbo-leerlingen aanspreekt. Kort en krachtig, vrolijk, met veel beeld en vooral veel (zelf) doen.

Actief meedoen

De debattraining duurt 2 ½ uur en bestaat uit een korte uitleg en veel debatteren. Ons doel is dat elke leerling actief meedoet en het plezier van debatteren ervaart.

We werken daarom met uitdagende oefeningen en daaraan gekoppeld de theorie. Door het eerst te doen, is de theorie beter te snappen. De leerlingen kunnen tijdens de debatten dan ook gelijk laten zien wat ze hebben geleerd.

Vaardigheden

Debatteren in de klas is een actieve invulling van spreek- en luistervaardigheid in het vak Nederlands. Het is een leuke en uitdagende manier om leerlingen zich te laten verdiepen in onderwerpen waar ze zich normaal gesproken misschien niet mee bezighouden. Met debatteren leren ze elkaar en de wereld beter begrijpen.

Het sluit daarom ook goed aan bij de kerndoelen van Burgerschapsonderwijs en een vak als Maatschappijleer. En het is een middel om op een actieve manier onderwerpen te bespreken bij andere vakken zoals Geschiedenis, Aardrijkskunde en Biologie.

Op maat

Van tevoren bespreken we graag waar de focus van de training op moet liggen. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen durft te spreken? Of wil je dat leerlingen hun argumenten leren uitleggen? Debatteren past altijd in een profiel.

Wij kijken met jou hoe we de training zo nauw mogelijk kunnen laten aansluiten bij het vak en het profiel van de leerlingen. Zo bezorgen we de leerlingen gegarandeerd een leerzame én leuke training!

Praktische informatie

Duur
een training in de klas duurt 2 ½ uur (incl. pauze)

Aantal leerlingen
de training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen

Kosten
€ 325,- (excl. € 50,- reiskostenvergoeding)
Onze debattrainingen zijn vrijgesteld van btw

‘Ik dacht dat het saai zou zijn, maar het was echt supertof om te debatteren! Argumenten bedenken, de juiste woorden vinden. Ik wil dit vaker doen!’
Leerling vmbo-4

Is een debattraining iets voor jouw klas?

Ook interessant: